Mosógép szállítás rögzítő eltávolítása

()

Új mosógép vásárlása esetén nagyon sok teendőnk van. Be kell üzemelni az új családtagot! Ha a mosógép már a helyén van, négy feladatunk van. Kezdjük a másodikkal, rá kell kötnünk a töltőcsapra a mosógép befolyócsövét. A befolyócsővek egységesen háromnegyedes menetűek, amit kézzel rácsavarunk az ugyancsak háromnegyedes menetű csapra. Érdemes egy csőkulccsal, vagy vízpumpafogóval erősebben rászorítani. A harmadik feladat a kifolyócső rögzítése. Ez lehet egy íves idommal a kád vagy mosdó peremére helyezés, vagy egy speciális fali csatlakozóra való rögzítés, amit egy fém vagy műanyag bilinccsel kell biztosítani. A negyedik feladat a mosógép áram alá helyezése, vagyis a mosógép villásdugóját dugjuk be egy földelt konnektorba.

Utoljára hagytuk az első teendőt, a mosógép szállítás rögzítő eltávlítását. Ezt a rögzítési módot azért alkalmazzák a mosógép gyártók, hogy a szállítás során  elkerüljék az esetleges belső sérüléseket, amik tönkretehetik a mosógépet. Ez a rögzítési mód felültöltős és ablakos, vagyis elöltöltős mosógépeknél eltérő lehet, de jellemzően valamilyen csavaros rögzítési megoldás. Minden gyártó egyedi megoldásokat alkalmaz, de ezt a használati útmutatóban jelzik. A szállításrögzítők kiszereléséhez szükséges kellékeket, kulcsokat a gyártók mellékelik a mosógéphez. Azért legyen otthon 10-es, 13-as dugókulcs, csillagcsavarhúzó a biztonság kedvéért. Ha nem távolítjuk el a szállítás rögzítőket, és így kezdünk mosni a mosógéppel, azt tapasztaljuk, hogy a mosás rendben lezajlik, de a centrifugálás nagy zajjal jár, a mosógép jellemzően elugrál a helyéről, mivel ilyenkor nem működik a lengéscsillapítás, sokszor a rögzítő csavarok kiszakadnak a helyükről, estleg tönkretehetik az üst és a dob működését is.

 

Szervizünk azt ajánlja, hogy mosógép beüzemelés előtt minden esetben olvassák el a használati és üzembehelyezési útmutatót, és távolítsák el a szállítás rögzítőket. Amenyiben bizonytalanok a mosógép beüzemelésével kapcsolatban, kérem keressenek minket, szívesen segítünk akár telefonon keresztül is, de megrendelheti mosógép beüzemelési szolgáltatásunkat is.

electrolux mosógép szerelő

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Amint hasznosnak találta ezt a bejegyzést ...

Kövess minket a közösségi médiában!