Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Samsung-hibakódok

()

Mosógép hibakód

 • 0E hibakód – túltöltés
 • dE hibakód – ajtóretesz nem zár
 • tE thibakód – termisztor szakadás vagy zárlat
 • 1E hibakód – vízszintszabályzó hiba (nincs jel)
 • 3E hibakód – motor nem forog
 • 4E hibakód – nincs víz (nem tölt)
 • 5E hibakód – nem ürít
 • 6E hibakód – nem fűt (víz nem melegszik)
 • HE hibakód – túlfűtés
 • UE hibakód – kiegyensúlyozatlanság
 • dE hibakód – Ha a motorkőr szakadt, vizet nem vesz, majd dE hibajelzés
 • bE hibakód – Motor triak zárlat

Mosogatógép hibakód

Samsung mosogatógép hibakódok listája,  kijelzővel

Kód:ÜzemzavarHibaelhárításMegjegyzés:
1E/IEEltömődött szűrő hiba. A víz nem jut át a szűrőnTisztítsa meg a mosogatógép alján lévő finom szűrőt.csak vízfalas modellek
A szivattyú meghibásodottIndítsa újra a mosogatógépet, ha a hiba ismét jelentkezik. A szivattyút meg kell javítani. 
3EA víz túl forró. Ellenőrizze, hogy a melegvíz-ellátás nincs-e 80 °C (176°F) fölé beállítva.Ellenőrizze a melegvíz hőmérsékletétcsak melegvíz-ellátással rendelkező mosogatógépek esetén
4Ca víz nem folyik a mosogatógépbeEllenőrizze a vízellátást 
4ERendellenes vízhőmérsékletEllenőrizze a víz hőmérsékletétMagas hőmérsékletű fűtőberendezés hibája
5C, SC, 5E, SELeeresztési hibaA mosogatógép nem tud lefolyni 
7EVízfal visszaverő hibaA fényvisszaverő nem tud megfelelően mozogni 
9EAlacsony vízszint hibaNincs elég víz a mosogatógépben. 
APHozzáférési pont üzemmódA mosogatógép WiFi hotspot üzemmódban van. Kapcsolja ki és be, ha nem próbál csatlakozni a mosogatógéphez. 
bE, 6EA panel elakadt gombot érzékelellenőrizze a gombokat 
CE/EKKommunikációs hibaKapcsolja ki és újra be a mosogatógépet. Ha a hiba továbbra is fennáll, javításra van szükség. 
HC, 1E, IEFélterheléses funkció hibájaA mosogatógép belsejében túl meleg a hőmérsékletIE csak Rotary modellek
HEHiba a fűtőberendezésbenA mosogatógépen belüli hőmérsékletet nem megfelelően érzékeli. Kapcsolja ki és kapcsolja be újra a mosogatógépet. 
LCVízszivárgás az aknábaA vészhelyzeti vízleeresztő automatikusan aktiválódik. Ki kell deríteni, hogy honnan jön a víz a csepegtető tálcából. 
LEVízterelő eltömődöttA vészhelyzeti vízleeresztő automatikusan aktiválódik. Ki kell deríteni, hogy honnan jön a víz a csepegtető tálcából.Csak vízfalas modellek
OC, 0C, oEVízszint feletti vízhibaTöbb víz van a mosogatógépben, mint kellene. Ez gyakran nagyon szorosan összefügg a lefolyási problémával. 
PCZóna mosási hibaA Zónamosás funkció nem működik megfelelően 
PEA félterhelés funkció nem működik megfelelőenA félbetöltés funkció nem működik megfelelően 
tEHőmérséklet-érzékelő hibaA mosogatógépen belüli hőmérsékletet helytelenül érzékeli. 
HC2Száraz fűtőberendezés meghibásodásaKapcsolja ki a mosogatógépet, majd kapcsolja be újra. 
HC4Száraz fűtőtest túlmelegedéseA mosogatógépet meg kell javítani 
CA/ACA főpanel és a mosogatógép más részei közötti kommunikáció megszakadt.A mosogatógépet meg kell javítani 
bC2, bE2Gomb ellenőrzésBármelyik gomb 30 másodpercnél hosszabb ideig történő megnyomásával jelenik meg. 
SbA mosogatógép készenléti üzemmódba lépett.Nincs üzemmód kiválasztva, a mosogatás befejeződött 
Cb/dCAz ajtó nincs bezárva.  
cU/UcInstabil hálózati feszültség  

Samsung mosogatógép hibakódok  kijelző nélkül

 

Kód:ÜzemzavarHibaelhárítás
Auto és Express 60A panel elakadt gombot érzékelKapcsolja ki a mosogatógépet. Érintsen meg minden gombot a panelen.
Auto and HeavyTúl sok víz van a mosogatógépbenEllenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a lefolyótömlőt. Futtasson vizet a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő süllyesztéket.
Auto, Normál és Express 60A panel talált egy beragadt gombot.Kapcsolja ki a mosogatógépet. Érintsen meg minden gombot a panelen.
Auto és NormálA mosogatógép túl forróÜrítse ki a mosogatógépet Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
AutoA víznyomás vagy a hőmérséklet nem megfelelőEllenőrizze, hogy a víznyomás és a vízhőmérséklet megfelel-e a vízellátási követelményeknek. A Floodsafe tömlők nem kompatibilisek a Samsung mosogatógépekkel, és nem használhatók. Ellenőrizze, hogy a vízellátás be van-e kapcsolva.
Finom és gyorsNyitott ajtó 
FinomA mosogatógép nem tud lefolyni.Ellenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a leeresztő tömlőt. Folyassa a vizet abban a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő olajteknőt.
Express 60A víznyomás vagy a hőmérséklet nem megfelelő.A mosogatógép szivárgásérzékelője érzékeli a nedvességet. Ha ez a kód megjelenik, a mosogatógép bekapcsol és nem kapcsol ki. Ez idő alatt megpróbálja leengedni a vizet.
Nehéz, finom, gyorsA hőmérséklet-érzékelő meghibásodott.Ürítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Nehéz, kényes és intelligens autóA hőmérséklet-érzékelő meghibásodottÜrítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Nehéz és finomA fűtés meghibásodikÜrítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Nehéz és expressz 60A mosogatógép nem tud felmelegedni. 
Nehéz és gyorsTúl sok víz van a mosogatógépben.Ellenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a leeresztő tömlőt. Folyassa a vizet abban a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő olajteknőt.
Heavy, Quick+ és Smart AutoA hőmérséklet-érzékelő meghibásodott.Ürítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Nehéz és gyors+A mosogatógép nem tud fűteni 
Nehéz és intelligens autóTúl sok víz a mosogatógépbenEllenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a leeresztő tömlőt. Folyassa a vizet abban a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő olajteknőt.
Nehéz (Express 60 nélküli modellek)Ellenőrizze, hogy a víznyomás és a vízhőmérséklet megfelel-e a vízellátási követelményeknek. A Floodsafe tömlők nem kompatibilisek a Samsung mosogatógépekkel, és nem használhatók. Ellenőrizze, hogy a vízellátás be van-e kapcsolva. 
Nehéz (Express 60-as modellek)Túl sok víz van a mosogatógépben. Ez gyakran a lefolyó problémájával függ össze.Ellenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a leeresztő tömlőt. Folyassa a vizet abban a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő olajteknőt.
Normál, finom és gyorsA víz túl forró. 
Normál, Kényes és Intelligens automatikusA víz túl forró. 
Normál és finomA panel elakadt gombot érzékelKapcsolja ki a mosogatógépet Érintse meg a panel minden gombját.
Normál, nehéz és expressz 60A termisztor rövidre zárult 
Normál, nehéz és gyorsNincs elég víz a mosogatógépbenÜrítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Normál, nehéz és Smart AutoElégtelen víz a mosogatógépbenÜrítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Normál és nehézA termisztor nem működik megfelelően 
Normál és gyorsA mosogatógép túl forróÜrítse ki a mosogatógépet Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Normál, Gyors+ és Smart AutoA víz túl forró 
Normál és Gyors+A panel elakadt gombot érzékelKapcsolja ki a mosogatógépet Érintse meg a panel minden gombját.
Normál és Smart AutoA mosogatógép túl forróÜrítse ki a mosogatógépet Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
NormálA mosogatógép szivárgásérzékelője érzékeli a nedvességet. 
GyorsA víznyomás vagy a hőmérséklet nem megfelelő.Ellenőrizze, hogy a víznyomás és a vízhőmérséklet megfelel-e a vízellátási követelményeknek. A Floodsafe tömlők nem kompatibilisek a Samsung mosogatógépekkel, és nem használhatók. Ellenőrizze, hogy a vízellátás be van-e kapcsolva.
Gyors+A mosogatógép nem tud lefolyniEllenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a leeresztő tömlőt. Folyassa a vizet abban a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő olajteknőt.
Smart Auto, Heavy és DelicateA hőmérséklet-érzékelő meghibásodottÜrítse ki a mosogatógépet. Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Smart Auto és HeavyTúl sok víz van a mosogatógépben.Ellenőrizze a mosogatógép lefolyócsatlakozását a mosogatóban. Ellenőrizze a leeresztő tömlőt. Folyassa a vizet abban a mosogatóban, amelyhez a mosogatógép csatlakozik. Tisztítsa meg a lefolyót, a szűrőt és a kádban lévő olajteknőt.
Smart Auto, Normál és Finom A víz túl forró 
Smart Auto és Normál A mosogatógép túl forróÜrítse ki a mosogatógépet Adjon hozzá mosószert, majd indítson el egy normál mosási ciklust.
Smart Auto A víznyomás vagy a hőmérséklet nem megfelelőEllenőrizze, hogy a víznyomás és a vízhőmérséklet megfelel-e a vízellátási követelményeknek. A Floodsafe tömlők nem kompatibilisek a Samsung mosogatógépekkel, és nem használhatók. Ellenőrizze, hogy a vízellátás be van-e kapcsolva.
Mind a négy (vagy több) lámpa villogA vezérlőpanel nem tud kommunikálni a mosogatógép többi részével. 
A fények bármely más kombinációja villogA villogó kijelzők nem mindig jeleznek hibakódot. Egyes modelleknél az aktuális ciklus állapotjelzője villog. Mielőtt feltételezné, hogy a villogó jelzők a mosogatógép meghibásodását jelentik, ellenőrizze, hogy van-e más probléma vagy tünet. 

Szárítógép hibakód

Fault
Code

Clothes Dryer Problem

Repair Steps

do

Door open

When this code appears, the solution can be as simple as closing the dryer door firmly. However, the problem may need a bit more attention for the dryer to function properly.

Begin by cleaning the door switch/lock to remove any lint or residue that is keeping it from closing properly. Use a bit of rubbing alcohol on a cotton swab to clean the connectors. They must make complete contact for the dryer to operate. If that doesn’t work:

Unplug the dryer and check for loose or damaged wire connections in the door lock/switch circuit. Reconnect the wires if loose or disconnected or replace the wire harness if damaged.

If the door switch is damaged, it should be replaced. These door switches are easy to replace and much less expensive to purchase than a repair call to a technician.

dF

Door circuit failure

This code is similar to door open but will definitely need a bit more investigation.

Unplug the dryer and check for loose or damaged wiring connections in the door/lock switch circuit. Reconnect the wires or replace the wires if they look burned or damaged.

It may be necessary to replace the entire door lock/switch.

Od

Excessive drying time

This is usually simple problem to solve with just a few steps:

First, empty the lint filter. The lint filter should be cleared after every load of laundry.

Clean the moisture sensor inside the dryer drum with a bit of rubbing alcohol and a cotton swab. If you use dryer sheets, they coat the sensor with residue and extend drying time by tricking the sensor into thinking that moisture is still present.

Take time to be sure that dryer ducts and vents are open and clog free. Excess lint impedes the air flow and makes the dryer work harder.

Finally, unplug the dryer and inspect the moisture sensor bar wiring connections. Reconnect any loose wires and replace the wiring or sensor bar if there is damage.

FE

Problem with power supply

You can test the voltage the dryer is getting with a voltage meter. If the dryer is getting the 60 Hz power it requires, the electronic control board is faulty and must be replaced. This requires a professional. An electrician or your electrical power supplier should check the frequency of your electrical power supply when they come for the repair appointment.

tS or tO

Defective temperature sensor (electrically shorted or electrically open)

Unplug the dryer and use a volt/ohm meter to test the resistance of the temperature sensor or thermistor. If the resistance is more than 40,000 ohms, replace the thermistor.

If the resistance is 10,000 ohms, replace the wire harness. If this doesn’t solve the problem the electronic control board must be replaced.

hE or HE

Gas dryer heating error

Begin by checking that the gas supply cut-off valve for the dryer is fully open.

Unplug the dryer and reconnect any loose wiring connections on the gas valve coils or replace the wire harness if damaged.

If that doesn’t solve the issue, have a service technician check the gas heating system.

hE or HE

Electric dryer heating error

First, check the circuit breakers in your home’s electrical box to see if they have tripped. Reset if they have tripped.

Next, unplug the dryer and check the wiring connections on the heating element. Reconnect any loose wires or replace the wire harness if damaged.

Check the heating element for damage and replace the heating element if it appears defective.

bE

 

Stuck button on the control panel

Press all the buttons on the control panel to free the stuck button. If the stuck button cannot be freed, replace the user interface control.

You can find dryer replacement parts from Amazon.com.

Et

Control board failure

Start by unplugging the dryer for five minutes to reset the control board. If the code appears again after you restore power to the dryer, the electronic control board will need to be replaced.

dC, dE

Door is open

Dryer operation with the door open.

-Close the door and start again.

-Make sure no laundry is not caught in the door.

-Check if the Child Lock is on. If the Child Lock is on, you may get this message when you open the door even though the dryer is not operating.

-If this information code remains, please contact a Samsung service center.

NC, NC1

Check filter

Lint filter problem.

-Check the lint filter assembly.

-If this information code remains, please contact a Samsung service center.

NC2

Check inner cover of heat exchanger

Internal heat exchanger cover problem

-Check the internal heat exchanger cover assembly.

-If this information code remains, please contact a Samsung service center.

5C, 5E

Check drainage

Draining malfunction / Draining pump malfunction / Frozen draining hose / Water tank full

-Make sure that the draining hose is not bent or damaged.

-If the hose is frozen, wrap the hose with a towel soaked in warm water for approximately ten minutes to thaw the hose.

-Empty the water tank, turn on the dryer, and start again.

-If this information code remains, please contact a local Samsung service center.

tC, tE

Air temperature sensor problem.

-Clean the lint filter or the heat exchanger.

-Check for a clogged lint screen.

-Check if the vent system is restricted.

-If this information code remains, please contact a Samsung service center.

tC5, tE5

Compressor temperature sensor problem.

-Wait two to three minutes.

-Turn the power back on and start again.

-Check for a clogged lint screen.

-Check if the vent system is restricted.

-If this information code remains, please contact a Samsung service center.

FIL + tEr

Buzzer rings

Heat exchanger needs to be cleaned.

-Clean the heat exchanger.

-If this information code remains, please contact a Samsung service center.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.