Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Gorenje szárítógép

()

F1 hőmérséklet-érzékelő csatlakozása megszakadt vagy rövidzárlati hiba A hiba akkor észlelhető, ha a hőmérséklet-érzékelőhöz való kapcsolat nyitva van, vagy ha rövidzárlat lép fel az érzékelő két kivezetése között. A mosási program fűtés nélkül befejeződik. A hiba a mosási program végén jelenik meg.

Jelölje be:

– Hőmérséklet szenzor

– Elektronikus modul

– Kábelköteg. Kijelző: F1.

 

F2 Ajtó reteszelő csatlakozása nyitva A hiba akkor észlelhető, ha az ajtó reteszelő csatlakozása nyitva van. Ezután a mosási program leáll. Megjelenik a hiba. Az ajtózár áramellátása bekapcsol. A mosási program bekapcsolásához a felhasználónak be kell zárnia az ajtót (aktivált program mellett). A program folytatásához (ha mosás közben hiba lép fel), a felhasználónak ellenőriznie kell, hogy az ajtó zárva van-e, majd nyomja meg a „Start” gombot. Ha a hiba ismét jelentkezik, a mosási program leáll. Az ajtózár áramellátása le lesz tiltva. Ha van víz a gépben, azt 2 percen belül leeresztik. A hiba ismét megjelenik, és nem lehet elindítani a mosási programot.

Jelölje be:

– UBL

– Elektronikus modul

– Kábelköteg. Kijelző: F2.

 

F3 A megadott vízszint nem érhető el. A hibát akkor észlelik, ha a víz feltöltése vagy a fűtés szakaszában a vízszint nem éri el az 1. szintet a töltési idő alatt vagy a fűtési fázis 4 percében. Ha a hiba a mosás során először fordul elő, akkor az aktuális programlépés újra kezdődik. Ha a meghibásodás másodszor fordul elő (egymás után kétszer), akkor a program leáll, és meghibásodás jelenik meg. A program folytatásához a felhasználónak a Start gombra kell kattintania. Ha a hiba harmadik alkalommal fordul elő, a mosási program leáll, és a hiba megjelenik. Nem tudja elindítani a mosási programot.

Jelölje be:

– A leeresztő tömlő helyes beszerelése

– Vízcsap

– Töltőszelep

– A fúvókák eltömődése

– Hidrosztát

– Elektronikus modul

– Kábelköteg. Kijelző: F3.

 

F4 A tacho csatlakozás megszakadt vagy rövidzárlat történt. Ha a mosási program be van kapcsolva, és a motor nem kap jelet a fordulatszámmérőtől, akkor először 1 percen keresztül észleli a meghibásodást. Ezt háromszor megismételjük. Ha ezalatt azt észleli, hogy a motor rendben van, az összes korábbi hiba törlődik a memóriából. Ha a hibát negyedszer állapítják meg, a mosási program azonnal leáll. Ha a hőmérséklet magasabb, mint 60 ° C, hideg vízzel hűtjük 30 másodpercig. Ezután – engedje le a vizet 2 percig. A program leáll. Megjelenik egy hiba.

Jelölje be:

– A motor és alkatrészei

– Elektronikus modul

– Kábelköteg. Kijelző: F4.

 

F5 Motor rövidzárlat hiba A hiba akkor észlelhető, ha a mosási program aktiválva van, és a motor a póló ellenőrzése nélkül jár. A mosási program azonnal leáll. 2 perc után – a második kísérlet. Ha a hibát nem észleli, az első észlelt hiba eltávolításra kerül a memóriából, és a művelet folytatódik. Ha ugyanaz a probléma ismét jelentkezik, a program teljesen leáll. Ha a hőmérséklet meghaladja a 60 ° C-ot, hideg vízzel hűtjük 30 másodpercig. Ezután – engedje le a vizet 2 percig. A program leáll. Megjelenik egy hiba.

Jelölje be:

– Elektronikus modul

– Motor

– Kábelköteg. Kijelző: F5.

F6 A beállított hőmérsékletet nem éri el. A hibát akkor észlelik, ha a fűtési fázis után a hőmérséklet több mint 15 ° C-kal alacsonyabb, mint a beállított hőmérséklet. A mosási program befejeződik. A hiba a mosási program végén jelenik meg.

Jelölje be:

– Fűtőelem

– Hőmérséklet szenzor

– Elektronikus modul

– Kábelköteg. Kijelző: F6.

 

F7 A vízszint nem csökken az 1. szint alá. A hibát akkor észlelik, ha a leeresztési fázis után a vízszint még mindig nem esik az 1. szint alá. Ha a hiba először történt a mosási program során, akkor az aktuális lépést hajtják végre újra. Ha a hibát másodszor (kétszer egymás után) észleli, a mosási program leáll és a hiba megjelenik. A mosási program folytatásához a felhasználónak meg kell nyomnia a „Start” gombot. Ha a hibát harmadik alkalommal észleli, a mosási program leáll és a hiba megjelenik, és a mosási program nem indul el.

Jelölje be:

– Leeresztő szivattyú

– A fúvókák fúvókája vagy a leeresztő tömlő

– Csatornaelzáródás Kijelző: F8.

 

Az F8 MCA nem éri el a maximális centrifugálási sebességet. A hibát akkor észlelik, ha a tesztprogram centrifugálási ciklusának végén a centrifugálási sebesség több mint 150 ford / perc alatt van a beállított sebességnél. A hiba a tesztprogram befejezése után jelenik meg.

Jelölje be:

– Öv állapot

– Elektronikus modul

– Motor

– A tartály töltési állapota a ruhaneművel együtt. Kijelző: F8.

 

F9 Szivárgás: víz a gépben. Az Aqua Stop aktiválva van. A hiba akkor kerül észlelésre, ha a speciális Aqua Stop Sensor érzékelő szivárgást jelez (a jel időtartama legalább 2 másodperc). Minden szelepet kikapcsolnak, a fűtést is kikapcsolják, és a fő motor leáll. 3 másodperc múlva egy második ellenőrzést hajtanak végre. Ha nem talál hibát, az első hiba törlődik a memóriából, és a program tovább fut. Ha a hiba továbbra is fennáll, a szivattyút 2 percre bekapcsolják, és a vizet leeresztik. Megjelenik egy hiba. Nem tudja elindítani a mosási programot.

Jelölje be:

– Az akvastopa mikrokapcsolója

– Szivárgás elérhető. Kijelző: F9.

 

F10 A vízérzékelő nem működik. A hibát akkor észlelik, ha az egyes vízkitöltési programok kezdetekor az érzékelő nem működik, a gép nem kezdi meg feltölteni vízzel. Ha a hőmérséklet 60 ° C-nál magasabb, akkor hideg vízzel hűtsük le 30 másodpercig. Ha 2 percnél hosszabb ideig felhalmozódik a víz, akkor állítsa le a programot. Kijelző: F10.

 

F11 Túlcsordulás Túlcsorduláskor a leeresztő szivattyú aktiválódik. A lefolyó 5 percig működik, 2 perc múlva ismételje meg. Az elektronikus modul leállítja az elárasztó szelepek feszültségét, a mosási program visszaáll. Kijelző: F11.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.