Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

F15 Hibakód Whirlpool mosogatógép

()

Kezdjük azzal, hogy a mosogatógép Whirlpool vagy Indesit? A kérdés abból adódik, hogy A Whirlpool nagy arányú részesedést szerzett az Indesitben, gyakorlatilag felvásárolta azt. Tehát bár Whirlpool a felirat a gépeken, a „belső” Indesit. Ebből következik, hogy a hibakódok tekintetében sokszor az Indesit hibakódok az irányadóak. 

Az F15 hibakód az Indesit( és most már a Whirlpool) mosogatógépein vízszintszabályzási hiba. Ám sokszor hiába keressük a vízszintszabályzót magát, mert nincs. Ekkor virtuális vizszintszabályzást alkalmaznak, ami az áramlásmérő impulzusaiból és a motor áramfelfételéből számítják ki az aktuális vízszintet. Az áramlásmérő hiba gyorsan kiszűrhető, mert hiba esetén egy vízcsap jel látható a kijelzőn, tehát a gép nem érzékeli a vízfelvételt. Legtöbbször azonban a motor rossz, megszorul, ezért hibás a vízszintérzékelés. Tapasztalotom szerint F15 hibakód esetén szinte mindig a motor cseréje szükséges. Ennek kicserélését mindig bízza szakemberre.

F15 hibakód

Történelem:

A Whirlpool egymilliárd dollár fejében megszerezte az irányítást jelentő részvénycsomagot az olasz Indesit háztartásigép-gyártóban. Ez az amerikaiak legnagyobb vállalati felvásárlása a hazai rivális, a Maytag nyolc évvel ezelőtti megvétele óta. Akkor 2,6 milliárd dollárért ütötték nyélbe az üzletet. A Whirlpool részvényenként 15 dollárt fizet az olasz Fineldo nevű cégnek, valamint az Indesit-alapító Merloni család egyes tagjainak, s ezzel a 60 százalékos tulajdonrészt szerez a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező Indesitben. A szavazó részvények 67 százaléka kerül át az amerikaiakhoz.

A vételár mindössze 4,5 százalékos prémiumot tartalmaz az Indesit részvények csütörtöki záró árához képest, azaz olcsón vásárolhatja fel európai riválisát a Whirlpool. A vételárnak az éves forgalomhoz viszonyított aránya csupán 66 százalékos, ez az utóbbi öt év hasonló cégfelvásárlásainál megfigyelt 87 százalékos átlagtól messze elmarad, ami szintén arra világít rá, hogy a Merloni család tagjainak valamiért fontos volt megválniuk részvényeitől. Az amerikaiak készpénzzel fizetnek és átvállalják az olaszok adósságát is.

Telik rá, hiszen a legfrissebb adatok szerint a Whirlpoolnak 1,7 milliárd dollár készpénztartaléka van. De nem is elégszenek meg ennyivel, ugyanis a részvényenkénti 15 dolláros ajánlatuk él a kint lévő részvényekre is, a Whirlpool ugyanis az Indesit teljes bekebelezésére törekszik. A tulajdonosváltáshoz az uniós versenyjogi hatóságok engedélyét is be kell majd szerezni, ez várhatóan az év végéig meg is történik.

Jeff M. Fettig, a Whirlpool vezérigazgatója közleményében azt írta, hogy vállalata fejlődéséhez ideális választás volt az Európában erős Indesit felvásárlása, s ezzel egy gyorsan növekvő piacon tudják növelni versenyképességüket. Erre szükségük is lesz, hiszen árbevételüknek mindössze 16 százaléka származik az Európát, Közel-Keletet és Afrikát felölelő régióból, míg 54 százalék érkezik Észak-Amerikából – emlékeztet a Bloomberg. Az is igaz, hogy a Whirlpoolnak égető szüksége van az újabb piacok meghódítását elősegítő akvizíciókra, hiszen a cégóriásnak nem úgy megy, ahogy azt a részvényesek elvárják, ezt igazolja, hogy értékpapírjainak árfolyama az idén eddig 11 százalékkal esett a New York-i tőzsdén. Az Indesitnek, amely forgalma felét Nyugat-Európában bonyolítja le, összesen 16,3 ezer dolgozója van, szemben a Whirlpool 69 ezres létszámával.

Forrás: Nol.hu

whirlpool szerviz

Cikk: Katona Antal

Partner oldal: Mosógépszervizes

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.