Whirlpool mosogatógép F6E4 hibakód

()

Whirlpool mosogatógép F6E4

Gyakori hiba Whirlpool mosogatógépeknél. Oka vízfolyás vagy kihabzás. 

Hogyan képződik a whirlpool mosogatógép F6E4 hibakód?

A hibajelet egy érzékelő generálja, ami az alsó zárófedél talapzatán figyel, hogy került-e oda folyadék, vagy hab. Az érzékelő működése nagyon egyszerű. Tartalmat egy hungarocell úszó elemet, ami ugye vízálló, többnyire. Ha az alsó tálcába víz kerül, megemelkedik ez az úszó és megnyom egy érzékeny mikrokapcsolót, ami összezárja az áramkört, jelet adva a vezérlőpanelnek. Amíg itt víz van, a hibajelet nem lehet törölni.

Hogyan távolítsuk el innen a vizet, a gép szétszerelése nélkül?

Nagyon egyszerűen, a gépet döntsük meg a jobb vagy bal oldalára kb. 45 fokos szögben, miáltal a tálcában lévő víz kifolyik, és a hibakód valószínűleg megszűnik. Értelemszerűen a beépített mosogatógépeket először ki kell építeni a bútorból:)

Mi okozhatja ezt a hibakódot?

Ezt több minden okozhatja, pl. kilyukadt valamelyik gumicső. Legtöbbször a kifolyócső, vagy a motoron lévő nyomócső szokott meghibásodni, ezek többnyire cserélhető alkatrészek. Kihabzás is okozhatja ezt a hibát. Sokan kicsit elmosogatják az edényeket, mielőtt beteszik a gépbe, ezért az edények felületén lehet kézi mosogatószer, ami nagyon habzik. Láttam már olyan tablettát is, ami legalább 5 centi magas habot termelt a gépben. Ekkor a hab a túlfolyókon keresztül az alsó tálcába juthat, és ez a fenti hibakódhoz vezet. Sok mosogatógép lefolyócsöve a kézi mosogatótálca szifonjába van bekötve. Helytelen bekötés esetén a kézi mosogatótálca használata esetén a víz visszafolyhat a mosogatógépbe, ami szintén hibához vezethet.

Hibaelhárítás

Ha a hibát kihabzás okozta, a fent említett módszerrel távolítsuk el a vizet a gépből, a hiba valószínűleg megoldódik. A helytelen kifolyócső bekötést is lehet házilag korrigálni. Alkatrészkilyukadás, meghibásodás esetén mindenképpen forduljon szakemberhez, mivel ezek cseréje nagyobb szakértelmet igényel. Nagyon ritkán a túlfolyásérzékelő is meghibásodhat, melyet cserélni kell majd.

electrolux mosógép szerelő

Partner oldal: Mosógépszervizes

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Amint hasznosnak találta ezt a bejegyzést ...

Kövess minket a közösségi médiában!