Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Üdvözöljük! Katona Antal (pesti oldal) betegszabadságon van. Megértésüket köszönjük!

Whirlpool mosogatógép F6E4 hibakód

()

whirlpool mosogatógép f6e4Gyakori hiba Whirlpool mosogatógépeknél. Oka vízfolyás vagy kihabzás. 

Hogyan képződik a whirlpool mosogatógép F6E4 hibakód?

A hibajelet egy érzékelő generálja, ami az alsó zárófedél talapzatán figyel, hogy került-e oda folyadék, vagy hab. Az érzékelő működése nagyon egyszerű. Tartalmat egy hungarocell úszó elemet, ami ugye vízálló, többnyire. Ha az alsó tálcába víz kerül, megemelkedik ez az úszó és megnyom egy érzékeny mikrokapcsolót, ami összezárja az áramkört, jelet adva a vezérlőpanelnek. Amíg itt víz van, a hibajelet nem lehet törölni.

Hogyan távolítsuk el innen a vizet, a gép szétszerelése nélkül?

Nagyon egyszerűen, a gépet döntsük meg a jobb vagy bal oldalára (Bosch gépeket csak bal oldalra) kb. 45 fokos szögben, miáltal a tálcában lévő víz kifolyik, és a hibakód valószínűleg megszűnik. Értelemszerűen a beépített mosogatógépeket először ki kell építeni a bútorból:)

Mi okozhatja ezt a hibakódot?

Ezt több minden okozhatja, pl. kilyukadt valamelyik gumicső. Legtöbbször a kifolyócső, vagy a motoron lévő nyomócső szokott meghibásodni, ezek többnyire cserélhető alkatrészek. A vízszintszabályzó rendszer dugulása, vagy hibája is lehet hibaforrás. Kihabzás is okozhatja ezt a hibát. Sokan kicsit elmosogatják az edényeket, mielőtt beteszik a gépbe, ezért az edények felületén lehet kézi mosogatószer, ami nagyon habzik. Láttam már olyan tablettát is, ami legalább 10 centi magas habot termelt a gépben. Ekkor a hab a túlfolyókon keresztül az alsó tálcába juthat, és ez a fenti hibakódhoz vezet. Arről nem is beszélve, hogy a túlzott habképződés akár fűtőbetét meghibásodáshoz is vezethet.

 Sok mosogatógép lefolyócsöve a kézi mosogatótálca szifonjába van bekötve. Helytelen bekötés esetén a kézi mosogatótálca használata esetén a víz visszafolyhat a mosogatógépbe, (annak ellenére, hogy a mosogatógépek tartalmaznak egy egyszerű visszacsapó rendszert) ami szintén hibához vezethet.

Hibaelhárítás

Ha a hibát kihabzás okozta, a fent említett módszerrel távolítsuk el a vizet a gépből, a hiba valószínűleg megoldódik. A helytelen kifolyócső bekötést is lehet házilag korrigálni. Alkatrészkilyukadás, meghibásodás esetén mindenképpen forduljon szakemberhez, mivel ezek cseréje nagyobb szakértelmet igényel. Nagyon ritkán a túlfolyásérzékelő is meghibásodhat, melyet cserélni kell majd.

whirlpool szerviz

Partner oldal: Mosógépszervizes

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.