Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Üdvözöljük! Katona Antal (pesti oldal) betegszabadságon van. Megértésüket köszönjük!

Okos konnektor teszt

hs110

HS 110 Smart Plug

Egy nagyon okos konnektor.

Most egy nagyon egyszerű eszközt szeretnék bemutatni, megosztani saját tapasztalataimat. Erdetileg  egy olyan eszközt kerestem, amit telefonról tudok ki-be kapcsolni, így vezérelve a műhelyem fűtését. A fűtést nem akartam 24 órában járatni, de szerettem volna, ha mire hazaérek, a műhelyben meleg legyen. Mindenképpen vezeték nélküli eszközt kerestem, ami mobilról is vezérelhető. A keresőbe beütve a kívánságaimat, elég sok eszköz került elő. Én a TP-Link megoldását, egy HS110 Smart Plug tipusú okosdugaljt választottam. A TP-link eszközeivel elég jó tapasztalataim voltak, volt már ilyen routerem, hálózati kártyám, és mind megbízhatóan működtek. Nem beszélve, hogy nincsenek túlárazva, viszonylag olcsón meg lehet ezeket vásárolni.

A beüzemelése rendkívül egyszerű, bedugjuk a konnektorba, feltelepítjük a telefonunkra TP-link ingyenes applikációját, a Kasa-t, elnevezzük az eszközt, jelen esetben „Műhely fűtés” lett. Ennyi. Az eszköz rendelkezik reset gombbal is, tehát ha elrontunk valamit, vagy más nevet szeretnénk, megtehetjük. Áramszünet esetén nem felejti el a beállításokat, tehát ha visszajön az áram, egy percen belül visszakapcsolódik a WiFi-re. Az eszköz rendelkezik egy fizikai ki-be kapcsoló gombbal is, így egyszerűen lekapcsolható, de ilyenkor is megmarad a WiFi kapcsolat, amit egy kis led mutat. Ha nincs kapcsolódva, narancssárga színű, kapcsolódva zöldre vált a WiFi jel. Az eszközbe bármilyen fogyasztó, mosógép, hűtőgép, klíma, fűtés bedugható, de figyeljünk arra hogy az áramfogyasztás ne haladja meg a 16 ampert. A készülék nem rendelkezik IP védettséggel, tehát csak beltérben használható.

A konnektor a Kasa programmal vezérelhető, egy nagyon egyszerű regisztráció után rengeteg beállítási lehetőséget vehetek igénybe. Az eszköz egyik nagyon fontos tulajdonsága, hogy a teljesítményfelvételt, más néven a fogyasztást folyamatosan monitorozza. Ezt többféle lebontásban nézhetjük meg, van aktuális, napi heti, havi, vagy összes fogyasztás. Mivel a szoftver a Tp-Link szervereit is használja, ezek a fogyasztási adatok megmaradnak. Őszinte  leszek, nem tudom meddig tárolják, de nekem kb. egy éve van meg, és ezt az időszakot simán vissza tudom nézni.

A programmal lehet ütemtervet is létrehozni, tehát be lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon be, mikor ki, és ezt órára, napra, hétre lehet lebontani. Az dugaljt lehet időzíteni is. Az eszközhöz vásárolható egy kiegészítés is, ami az Amazon Echo névre hallgat, ezen keresztül hanggal is ki-be kapcsolhatjuk.

Házunkban több ugyanilyen eszközt is használhatunk, problémamentesen. A dugalj alvó fogyasztása nagyon kicsi, 1 watt, elhanyagolható. Melegedést, lefagyást, bármiféle szoftveres problémát egyszer sem tapasztaltam, tökéletesen működik. A szoftver használatához nem kell wifi, mobilnettel is használható. Én az Aqua-tól vettem , akkor 11000 Ft. volt. Ajánlott vétel.

Cikk: Katona Antal

Web: Háztartási gép szerviz

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.