Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Üdvözöljük! Katona Antal (pesti oldal) betegszabadságon van. Megértésüket köszönjük!

Whirlpool mosogatógép tesztprogram

Tesztprogram elindítása

 

A tesztprogramnak fontos szerepe van a mosogatógép javítása során. Minden alkatrészcsere után érdemes lefuttatni, mivel a tesztprogram hangolja össze az alkatrészek helyes működését, legfőképp az optikai egységet „párosítja” össze a vezérlőpanellel, beállítja a helyes vízszintet, stb. Lefuttatása nélkül a mosogatógép nem fog megfelelően működni.

E1F8Tesztprogram elindítása: Azoknál a gépeknél, emelyek tartalmaznak fizikai „P” gombot,  ennek hosszan nyomásával kell elkezdeni a belépést. A szenzoros gombokkal rendelkező gépeknél az 50 fokos „E” programot kell nyomva tartani. Miután felvillan az összes programgomb led, vagy a kijelzőn megjelenik egy vizszintes vonal, kétszer röviden megnyomjuk a „start” gombot (miközben még mindig nyomva tartjuk a „P” gombot), majd minden gombot egyszerre elengedünk. Ekkor minden led feléled az előlapon. Első fázisban a gép kijelzi a benne tárolt hibakódokat (kijelző nélküli gépen a „start” led villogásszáma adja meg a hibakódokat) Ez után elindul a tesztprogram, amely kb. 12-14 percig tart. Ha minden helyesen lefutott, a gép kikapcsol. Ha nem, akkor kijelzi, kivillogja a felmerült hibakódokat.

Sokszor jelentkezett az E3F3 hiba a tesztprogram lefuttatása során, ami OWI(optika) kalibrációs hiba. Ekker újfent le kell futtatni a tesztprogramot, ez után a tesztprogram mindig helyesen lefutott.

 

Whirlpool mosogatógép hibakódok

 

A tesztprogram futtatását, a gép javítását érdemes szakemberre bízni!

whirlpool mosogatógép tesztprogram

 

Partner oldal: Mosógépszerviz.info

                     mosogepszervizes.hu

Véleménye fontos számunkra, kérem értékelje a cikket!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.