Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Üdvözöljük! Katona Antal (pesti oldal) betegszabadságon van. Megértésüket köszönjük!

Bosch mosogatógép E25 hibakód

háztartási gép szerelő

E25 hibakód

Kicsit becsapós hiba a Bosch és Siemens mosogatógépeknél az E25 hibakód. Normál esetben szivattyúzási hiba, ekkor dugulás, pumpahiba előfordulhat, javítása is viszonylag egyszerű, persze nem házilag. Érdekes jelenség azonban , ha elindítjuk a mosogatógépet, ami persze szivattyúzással kezd normális esetben, de azt nem nagyon akarja abbahagyni. Víz nincs már benne, de csak szivattyúz, szivattyúz, és úgy tűnik nem  hagyja abba. Aztán kb 5 perc után kijelzi : E25 hibakód. Mi lehet a baj? Pumpa megy, víz nincs benne, vízszintszabályzó rendben. A hiba a készülék áramlásmérő labirintusában keresendő. Ez az egység nem csak a víznennyiség mérésért felelős, mivel a kifolyócső ezen keresztül kapcsolódik a kinyomó szivattyúhoz. A szerkezet tartalmaz egy szelepet, ami vízkinyomáskor elmozdul, miközben kiengedi a mosogatóvizet. Az évek, hónapok során azonban ez a szelep megszorul, bevízkövesedik, körbeveszi különböző leülepedett szennyeződés, így szerepét már nem tölti be, megzavarva a vízszintszabályzó működését, ami az E25 hibakód kijezést okozza.

Javítása

Két úton indulhatunk el. Mivel az alkatrész nem megbontható, a legkézenfekvőbb megoldás ennek cseréje. Egyetlen dolog miatt lehet ez visszahúzó erő, és ez az ára. A Bosch és Siemens alkatrészek nem az olcsóságukról híresek. Egy-egy ilyen javítás 40-60 ezer Ft is lehet. Akit ez eltántorít, meg lehet próbálkozni az alkatrész áttisztításával. Az eldugult szelephez gyakorlatilag nem lehet hozzáférni, különböző technikákkal azonban meg lehet tisztítani a szennyeződésektől. Ehhez sok türelem kell, valamint hatékony maró szer, amit házilag nem ajánlatos használni. 5-10 nap alatt, nagy ráfigyeléssel át lehet takarítani a szerkezetet, ami újra működőképes lesz.

e25 hibakód

Amennyiben úgy gondolja, ezt a műveletet inkább szakemberekre bízná, vegye fel a kapcsolatot velünk. Telefonszámunkat megtalálja Hibabejelentő oldalunkon.

whirlpool szerviz

Partner oldal: Mosógépszervizes

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.