Háztartási gép szerviz Budapesten és Pest megyében
Budapesten és Pest megyében

Bosch mosogatógép E25 hibakód

háztartási gép szerelő

E25 hibakód

Kicsit becsapós hiba a Bosch és Siemens mosogatógépeknél az E25 hibakód. Normál esetben szivattyúzási hiba, ekkor dugulás, pumpahiba előfordulhat, javítása is viszonylag egyszerű, persze nem házilag. Érdekes jelenség azonban , ha elindítjuk a mosogatógépet, ami persze szivattyúzással kezd normális esetben, de azt nem nagyon akarja abbahagyni. Víz nincs már benne, de csak szivattyúz, szivattyúz, és úgy tűnik nem  hagyja abba. Aztán kb 5 perc után kijelzi : E25 hibakód. Mi lehet a baj? Pumpa megy, víz nincs benne, vízszintszabályzó rendben. A hiba a készülék áramlásmérő labirintusában keresendő. Ez az egység nem csak a víznennyiség mérésért felelős, mivel a kifolyócső ezen keresztül kapcsolódik a kinyomó szivattyúhoz. A szerkezet tartalmaz egy szelepet, ami vízkinyomáskor elmozdul, miközben kiengedi a mosogatóvizet. Az évek, hónapok során azonban ez a szelep megszorul, bevízkövesedik, körbeveszi különböző leülepedett szennyeződés, így szerepét már nem tölti be, megzavarva a vízszintszabályzó működését, ami az E25 hibakód kijezést okozza.

Javítása

Két úton indulhatunk el. Mivel az alkatrész nem megbontható, a legkézenfekvőbb megoldás ennek cseréje. Egyetlen dolog miatt lehet ez visszahúzó erő, és ez az ára. A Bosch és Siemens alkatrészek nem az olcsóságukról híresek. Egy-egy ilyen javítás 40-60 ezer Ft is lehet. Akit ez eltántorít, meg lehet próbálkozni az alkatrész áttisztításával. Az eldugult szelephez gyakorlatilag nem lehet hozzáférni, különböző technikákkal azonban meg lehet tisztítani a szennyeződésektől. Ehhez sok türelem kell, valamint hatékony maró szer, amit házilag nem ajánlatos használni. 5-10 nap alatt, nagy ráfigyeléssel át lehet takarítani a szerkezetet, ami újra működőképes lesz.

e25 hibakód

Amennyiben úgy gondolja, ezt a műveletet inkább szakemberekre bízná, vegye fel a kapcsolatot velünk. Telefonszámunkat megtalálja Hibabejelentő oldalunkon.

whirlpool szerviz

Partner oldal: Mosógépszervizes

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.